Öğrencilerimiz Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programı Hakkında Bilgilendirildi

1.3.2017

Üniversitemiz öğrencileri M. Vehbi Koç Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programı hakkında bilgilendirildi.

Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Birimi Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ali AYDIN, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju TEKER, akademik ve idari çalışan ile öğrenciler katıldı.

Toplantıda Üniversitemiz Erasmus+ Kurum Koordinatör Yardımcısı Uzm. Mustafa MUTLU ve Mevlana Değişim Programı Koordinatör Yardımcısı Uzm. Muhammed KARAKUŞ birer sunum yaparak Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programları hakkında bilgi verdiler.

Üniversitemiz Erasmus+ Kurum Koordinatör Yardımcısı Uzm. Mustafa MUTLU yaptığı sunumda Erasmus+ hakkında bilgiler verdi. Erasmus kimdir, nedir sorularına cevap vererek değişim programları ve öğrenci öğrenim hareketliliğine değindi. Erasmus+ anlaşmalarını anlatan Uzm. MUTLU Erasmus+ faaliyet süreleri ile kimlerin yararlanabileceği hakkında öğrencilere bilgiler aktardı. 2017 dönemi başvuru değerlendirmelerinde kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlarından söz eden Uzm. MUTLU 2016-2017 öğrenim ve staj hareketliliği aylık hibe programlarını anlattı. Uzm. MUTLU öğrenci staj hareketliliği konusuna da değinerek staj hareketliliği için değerlendirme ile öğrenci ve staj hareketliliği için genel bilgiler verdi. Harç ücreti, pasaport işlemleri ve sıkça sorulan sorulara değinen Uzm. MUTLU başvuruların 7-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyledi. Uzm. MUTLU sunumunun sonunda Erasmus'un öğrencilere kazandırdıkları hakkında da bilgi verdi.

Mevlana Değişim Programı Koordinatör Yardımcısı Uzm. Muhammed KARAKUŞ ise yaptığı sunumda Mevlana Değişim Programı hakkında bilgi vererek, değişim programının kapsadığı ülkeler, başvuru için gereken şartlar, burs imkânları, ödemeler, anlaşmamız bulunan üniversiteler ve değişim programları ile ilgili sıkça sorulan sorulara değindi.

Toplantının sonunda ise Üniversitemiz Erasmus+ Kurum Koordinatör Yardımcısı Uzm. Mustafa MUTLU ve Mevlana Değişim Programı Koordinatör Yardımcısı Uzm. Muhammed KARAKUŞ katılımcıların sorularını cevapladı.