Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü

Tarihçe

30 yılı aşkın süredir akademik ve mesleki yeterlikler kazandırarak Tekstil ve Hazır Giyim Sektörüne, ihtiyaç duyduğu kalifiye ara elemanı yetiştiren ön lisans programımız, 1990 yılında İnönü Üniversitesine bağlı olarak eğitim öğretime başlamıştır. 2006 yılından bu yana ilimizde kurulan Adıyaman Üniversitesi bünyesinde, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim öğretime devam eden bölümümüz, 2012-2013 eğitim öğretim yılına kadar normal öğretimde Tekstil Teknolojisi, ikinci öğretimde ise Konfeksiyon Üretim Teknolojisi programlarında, 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren ise Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü altında Giyim Üretim Teknolojisi Programında eğitimine devam etmektedir.