Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü

Bilgilendirme

i. Eğitimin Devam Ettiği Adres

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Programlarından olan Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü, Kimya Teknolojisi Programı öğrencileri eğitimine Adıyaman şehir merkezinde yer alan merkez kampüsünde eğitim alacaklardır.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu web sitemizi ziyaret için; https://tbmyo.adiyaman.edu.tr/

 

ii. Programı Tercih Edenler İçin Tavsiyeler

Bizleri tercih edecek öğrenciler için taşımaları gereken özelliklerden bahsetmek gerekirse, programımız el becerisi ve sıkı çalışma gerektirir bu bakımdan el ve ileri derecede fiziksel engelli olan öğrencilerin bölümü tercih etmemesi tavsiye edilir.  Ayrıca öğrencilik ve meslek hayatında çeşitli çözücü ve kimyasallarla çalışma gerektiren bir program olması bakımından solunum problemleri olan öğrencilerin bölümü tercih etmemesi tavsiye edilir. Bu bilgiler tavsiye niteliğinde olup bu şartları taşımayan öğrenciler de tercih yapabilirler.

 

Bölümümüz laboratuvar çalışmaları, gerekli havalandırma ortamında kişisel koruyucu ekipmanları (önlük, gözlük, eldiven, ayakkabı) ile gerçekleştirilmektedir. Kişisel koruyucuların temini öğrenciye aittir.

 

iii. Ders Geçme

  • Programımızda çan eğrisi bulunmaktadır ve en düşük 50 puan ortalama ile ders geçilmektedir.
  • Ara sınavı (%40) ve Yarıyıl sonu sınavı (%60) olmak üzere her dönem iki sınav yapılmaktadır. Yarıyıl sonu sınavında başarı sağlayamayan öğrenciler için bütünleme (%60) sınavı yapılmaktadır.

 

Kimya Teknolojisi Ders Kataloğu için siteyi ziyaret ediniz.  https://obs.adiyaman.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=10&curSunit=1188#

 

iv. Staj (detaylı bilgi için tıklayınız)

Programımızı tercih eden öğrencilerin birinci sınıf yaz tatilinde veya ikinci sınıf sonunda 20 iş günü staj yapması gerekmektedir.  Staj istenilen adreste yapılabilir.

 

v. Barınma Olanakları

Adıyaman Merkez’de 3, Kâhta ve Besni ilçelerinde birer tane olmak üzere Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Adıyaman Yurt Müdürlüğüne bağlı 5 yurt bulunuyor.

Toplamda birçoğu merkezde olmak üzere 6766 yatak kapasitesine sahip olan yurtlarımız, yeni eğitim öğretim yılında üniversitemizi tercih edecek olan öğrencileri bekliyor.

  • Adıyaman KYK Yurdu (kampüse 50 metre uzaklıktadır),
  • Safvan Bin Muattal Kız Yurdu (kampüse 500 metre uzaklıktadır),
  • Yediyaman Erkek Öğrenci Yurdu (kampüse 300 metre uzaklıkta)
  • Veysel Karani Erkek Yurdu (Kampüse 60 metre uzaklıktadır).

 

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları ile ilgili ek bilgiler için siteyi ziyaret edebilirsiniz. https://kygm.gsb.gov.tr/YurtMudurlukleri

 

Ayrıca çevrede apart daireler ve özel öğrenci yurtları da mevcuttur. Genel anlamda barınma olanakları bakımından yeterlidir.

 

vi. Destek Hizmetleri

Üniversitemiz çalışanlarına ve öğrencilerine birçok hizmet sunmaktadır. Üniversitemiz özel güvenlik birimi ile korunmakta olup güvenli bir ortama sahiptir. Öğrencilerimiz için yurtlar yerleşke içerisinde yer almaktadır. Öğrencilerimiz öğle ve akşam yemeklerini yemekhanede makul bir ücret ile yiyebilmektedirler. Yerleşke içerisinde alışveriş için mekânlar ile spor ve sosyal tesisleri bulunmaktadır. Ayrıca her öğrenciye e-posta hizmeti verilmektedir.

 

Beslenme

Yemehane ve Kantinler:  Üniversitemizde her binada kantin, bazı binalarda ise ayrıca yemekhane bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Merkez Yerleşke içerisinde Merkezi öğrenci yemekhanesi bulunmaktadır. Yemekhanede öğle ve akşam olmak üzere 2 öğün 2 farklı yemek çıkmaktadır.

Sabah Çorbası: Öğrencilerin sabah kahvaltı yapmadan aç karnına derse girmemeleri için akademik yıl boyunca Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi Cendere Kapısı girişinde hafta içi her sabah çorba ikramı yapılmaktadır. Turizm Uygulama Otelindeki deneyimli aşçılar tarafından yapılan çorba sıcak şekilde öğrencilere ikram edilmektedir.

Yemek Bursu: Maddi durumu elverişsiz öğrenciler için ise yemek bursu verilmektedir. Burs, öğrenciye bir akademik yıl süresince öğrenci yemekhanesinden ücretsiz yemek yeme imkânı sağlamaktadır.

Kısmi Zamanlı Çalışma İmkânı

Kısmi zamanlı öğrenci bursu başvuru sonucunda hak kazanan öğrencilere veriliyor. Bu bursu almaya hak kazanan öğrenciler haftada 40 saat olmak üzere, derslerini aksatmayacak şekilde ve gizlilik sözleşmesi imzalatılarak Üniversitemizin herhangi bir biriminde bir eğitim-öğretim yılı süresince çalışıyor. Her yıl 200'e yakın öğrenciye verilen bursun çalışma saatleri öğrencilerin ders programına göre ayarlanırken öğrenciler sınav haftalarında çalışmıyor.

 

Diğer bir çok destek hizmetleri için sitemizi ziyaret ediniz. https://adiyaman.edu.tr/tr/universitemiz/hizmetler/destek-hizmetleri

 

vii. Lisans Bölümlerine Geçiş İmkanları

Dikey geçiş sınavı  (DGS) ve ortalama notunuz ile listelenen bölümlere dikey geçiş yapılabilmektedir.

·           Kimya Bölümü

·           Kimya Müh. Bölümü

·           Polimer Malzeme Müh. Bölümü

·           Biyokimya Bölümü

 

·           Çevre Müh. Bölümü

·           Malzeme Bilimi ve Müh. Bölümü

·           Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü

 

 

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Sıkça Sorulan Sorular https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/DGS/DGS_SSS16052018.pdf   

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.