Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü

2022_2023_tanitim_kitapcigi.pdf (tıklayınız)

Akaryakıt  Laboratuvarında  Yapılan  Deneyler

akaryakıt_ laboratuvarında _yapılan_deneyler.pdf (TIKLAYINIZ)

2.jpg

Ülkemizde madencilik alanında ocak denetiminin ve iş takibinin teknolojinin de gelişmesine bağlı olarak üniversite seviyesinde bilgi ve görgülerle donatılmış ara elaman yetiştirilerek, eksikliğin bu yolla doldurulması amaçlanmıştır. Bilhassa büyük çapta olan ve oldukça yaygınlık gösteren işletemlerin kontrol ve denetimi daha da önem kazanmıştır. Yetişmiş bu elemanlar sayesinde kurumlardaki eğitim için gerekli olan süre ve iş kaybının önüne geçilecektir. Proje okuma ve değerlendirilmesi, mühendisten sonra gelen bu elemanlar sayesinde akıcı hale getirilecektir. Uzmanlaşma ve bu sayede muhtemel teknik eksikliklerin ve hataların en aza indirgenmesi sağlanacaktır. Madencilik Teknikerleri uygulama ile teorinin kaynaştırılmasında aktif olarak faaliyet gösterecekler, böylelikle mühendis için gerekli proje ve planlamaların yapılmasına daha geniş bir zaman kalacaktır. Emniyet ve üretimle ilgili konularda yeni yönetmelikler ve müeyyideler oluşturulmasında mühendise daha geniş bir perspektifte bakış imkânı ve yardımı sağlayacaklardır. Öğrencilerin programdan mezun olabilmeleri için 20 günlük zorunlu stajlarını tamamlamaları öngörülmektedir.