Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü

Bölümümüz Hakkında

Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 1983 yılında Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. 1 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla, 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanunla Adıyaman Üniversitesine bağlanmıştır. Kimya Teknolojisi Programı 2013 yılında kuruldu.

2013-2014 yılı akademik eğitim döneminde ilk öğrencilerini kabul eden bölüm, 2015 yılı haziran ayında ilk mezunlarını vermiştir.

Bölümüzdeki Kimya Teknolojisi Programı her yıl  30’a yakın yeni öğrenci almaktadır. Halen 60’a yakın öğrencisi olan bir bölümdür.

Bölümüzde Prof. Dr. (1), Doç. Dr. (3) ve öğretim görevlisi (2) olmak üzere toplamda 6 öğretim elemanı bulunmaktadır.

Kimya Teknolojisi Ders Kataloğu için siteyi ziyaret ediniz.  https://obs.adiyaman.edu.tr/oibs/bologna/index.aspx?lang=tr&curOp=showPac&curUnit=10&curSunit=1188#