- Programın amacı; çalışma alanında, üst düzey yönetici ve/veya mühendis ile usta/kalifiye işçi ve teknisyen arasında bulunan, teknisyenden daha fazla teorik bilgiye, mühendisten daha fazla uygulama becerisine sahip ara teknik eleman olan “tekniker”ler yetiştirmektir. Bölümümüzde tekstil eğitimi alacak her öğrenci; teorik ve uygulamalı olarak kazandığı bilgi, birikim, deneyim ve becerilerini, iş hayatı ve mesleği ile ilgili süreçlerin her adımına uygulayabilecektir. Bu kapsamda; takım çalışmasına yatkın, paylaşımcı, ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktayız.
- Misyonumuz: Bilgisayar Programcılığı alanında yeterli bilgi birikimine sahip, iş becerisi yüksek, nitelikli, mesleki etiğe sahip ve alanında uzman insan yetiştirmektir.
- Vizyonumuz: Bilgisayar Programcılığı alanında eğitim öğretim gören iş gücüne; uygulamaya yönelik olarak fen, teknik ve bilişim konularında yeterli bilgileri vermek ve bu elemanların hızla gelişen teknolojiye uyum sağlama, problem çözme, karar verme, sorumluluk alma ve girişimci olma özelliklerine sahip olmalarını sağlamaktır.
Program Eğitim Amaçları
Programın amacı Kamu ve Özel sektörde işletmelerin Bilgisayar donanım ve yazılım alanında işletmelerini tanıyan, bu işletmelerin temel faaliyet konusunu oluşturan tüm ürün ve hizmetleri güvenli bir biçimde yürütebilecek bilgi ve beceriye sahip, etkin iletişim kurabilen ve sorumluluk bilinci olan Bilgisayar Programcılığı Programı mezunları, Özel sektöre ait kuruluşların bilgi işlem, yazılım ve grafik tasarım departmanlarında rol alabilirler. Devlet memurluğunda görev almaları mümkün olabileceği gibi, kendi işyerini kurma ve masaüstü yazılım, web programlama, mobil programlama, grafik tasarım, donanım destek, bilgisayar ağları gibi alanlarda serbest çalışma gibi imkânları da vardır.
İki yıllık öğrenimleri boyunca aldıkları eğitimle, kamu ve özel sektörde, yazılım ve donanım, konuları ile ilgili derslerle alanında ihtiyaç duyulan yetişmiş personel açığını dolduracak niteliklere sahip olacaklardır. Kendi işlerini kurarak girişimci olurlar. Dikey Geçiş Sınavı ( DGS ) ile fakültelere geçiş yaparak akademik kariyer çalışmalarını sürdürürler.