

Gıda Teknolojisi programı ürünün müşteriye ulaşıncaya kadar ki süreçte bozulmadan kalmasını amaçlayan, bu doğrultuda eğitim veren bir programdır. Gıda Teknolojisi programı öğrencilere, gıdaların bileşimi, işlenmesi, depolanması, kalite kontrolü, hijyen ve sanitasyonu, gıdalarda uygulanan kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik analizler, ilgili mevzuatlar ve işletme kontrollerinin teorik ve pratik olarak eğitimi verilerek mezuniyetleri sağlanmaktadır. Gıda teknolojisi programından mezun olan kişiler "Gıda Teknikeri" unvanı almaktadırlar. Gıda Teknolojisi programı, gıda sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte teknikerlerin yetiştirilmesini hedeflemektedir. Öğrenciler, gelişen teknolojilere hakim ve sektörün isteklerine cevap verecek şekilde gıda bilimi hakkında bilgili, üretim aşamasında becerikli, gıda işleme makine ve ekipmanlarını kullanabilecek yetenekte, gıda yönetmeliklerini ve mevzuatlarını uygulayabilecek özellikte, gıda laboratuvarlarında kalite kontrol yapabilecek nitelikte hem teorik hem de pratik bilgi ve beceride yetiştirilir. Mezunlar gıda kalite kontrol laboratuvarlarında ve hizmetlerinde eleman olarak çalışmaktadır. Ayrıca bu bölümle birlikte bireyler gıda bilimi ve teknolojisi konusunda gerekli bilgi ve beceriye sahip olabilmektedir.